ZORGEN OVER SPECIAAL ONDERWIJS; MINISTERIE OP BEZOEK BIJ SINT MAARTENSCHOOL

Staatssecretaris van Onderwijs, Sander Dekker, wil dat zijn ambtenaren maandag een bezoek brengen aan de Sint Maartenschool in Ubbergen. Dat bleek donderdag tijdens het debat in de Tweede Kamer over de wet Passend Onderwijs. Kamerleden van onder meer de PvdA en de SP maken zich zorgen over de situatie op de Maartenschool.

Aanleiding is de berichtgeving van onder meer Omroep Gelderland en dagblad Trouw. Bij de Sint Maartenschool moet een derde van het personeel weg en is er een tekort van anderhalf miljoen euro op de begroting. De school moet aan alle kanten bezuinigen. Een gevolg van de wet Passend Onderwijs. Er is minder geld te verdelen en het lijkt erop dat kwetsbare kinderen daar het slachtoffer van worden.

Op de Maartenschool zitten kinderen met een lichamelijke of meervoudige handicap en langdurig zieke kinderen. Ze hebben veel begeleiding nodig om goed te kunnen leren. De school biedt naast ‘gewone’ schoollessen bijvoorbeeld ook zwemmen, speciale gym, fysiotherapie, ergotherapie en extra ondersteuning in de klas van specialisten. En dat dreigt nu allemaal te verdwijnen. (Bron: Omroep Gelderland)

Lees het volledige artikel