STAATSSECRETARIS DEKKER MOET ZELF KOMEN

Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) komt volgens de St. Maartenschool in Nijmegen zijn belofte niet na om ambtenaren af te vaardigen voor een werkbezoek.
„Dat kan niet”, meent directeur Gillis Geschiere. „Beloofd is beloofd.” De school start een publiciteitsoffensief. „De staatssecretaris moet nu zelf komen.”

Onrust
De St. Maartenschool is een basisschool voor speciaal onderwijs, waar door bezuinigingen een derde van het personeel moet worden ontslagen. Logisch gevolg: veel onrust onder de ouders.

Passend onderwijs
Volgens het rijk kunnen veel leerlingen met beperking beter ‘passend onderwijs’ krijgen op een reguliere basisschool. De St. Maartenschool krijgt minder geld voor zorgtaken die volgens de school nodig zijn om het onderwijs voor de doelgroep in goede banen te blijven leiden.

Echt bezoek
De staatssecretaris beloofde half december in een kamerdebat dat hij ambtenaren naar Nijmegen zou sturen. Zij zouden onderzoeken of de ongeruste ouders inderdaad een punt hebben. Maar dat bezoek gaat niet meer door, is de school gemeld. „We hebben woensdag één ambtenaar op bezoek gehad. In januari komt er een vervolggesprek, waarbij alleen naar procedures en dossiers wordt gekeken.”

Maar ambtenaren zouden volgens Geschiere op zijn minst met ouders en kinderen in gesprek moeten. „We willen het vervolggesprek concretiseren in een echt bezoek, met echte in plaats van papieren kinderen. Dekker moet nu zelf komen.” (Bron: Gelderlander)