OUDERS GEHANDICAPTE KINDEREN MAARTENSCHOOL: ‘WE BLIJVEN ERVOOR VECHTEN’

Een derde van het personeel moet weg en er is anderhalf miljoen euro tekort op de begroting. De Sint Maartenschool in Ubbergen, een school voor speciaal basisonderwijs, moet aan alle kanten bezuinigen. Een gevolg van de wet Passend Onderwijs. Er is minder geld te verdelen en het lijkt erop dat kwetsbare kinderen daar het slachtoffer van worden.

‘Mijn dochter Fabiën is 11 jaar en heeft kanker. Een hersentumor waardoor ze blind is aan haar linkeroog en rechts maar 20 procent ziet. Ze krijgt iedere week chemotherapie. Op 6 januari heeft ze haar 100e chemo’, vertelt Miriam ten Bruggencate. Ze is één van de ouders die zich grote zorgen maakt nu de St. Maartenschool fors moet bezuinigen.

‘Deze school is belangrijk voor haar. Eerder zat ze op het regulier onderwijs, maar daar kon ze helemaal niet meekomen en ze werd gepest.’

Sinds Fabiën op de Maartenschool zit, gaat het beter en ziet haar moeder dat ze weer wat leert en plezier heeft. ‘Ze is hier weer kind geworden. Haar zwemdiploma heeft ze gehaald en ze kan op school de nodige therapie volgen. De laatste tijd is ze wel vaker moe. Maar er is een speciaal lokaaltje met een bed waar ze even kan rusten, als dat nodig is.’ (Bron: Omroep Gelderland)

Lees het volledige artikel